Toolkit voor auteurs

 Wat heb je nodig als auteur om je boekenbusiness goed op orde te hebben en meer boeken te verkopen?

Emailnieuwsbrief systeem

Een goede website

Social media organizer

Ik ben fan van Autorespond, een Nederlands emailnieuwsbrief systeem. Ik hou van de toegankelijkheid. Ik vind Autorespond makkelijk om mee te werken en dat wil wat zeggen, want ik ben een digitbeet.
Dat er geen uren tussen je hulpvraag en het antwoord zit, helpt ook. Ik vind de helpdesk dus efficiënt en vriendelijk. Het allergrootste voordeel is dat er een integratie met een webshop in zit. Dat scheelt een hoop gedoe en dus tijd en ergernis.

De Amerikaanse krachtpatser is Mailchimp. Niets mis mee, werkt makkelijk. Wel heel Amerikaans. Een van de meest gebruikte emailnieuwsbrief- systemen wereldwijd. Onhandig is dat je soms lang moet wachten voordat je een antwoord krijgt en als je Engels of Amerikaans niet een klein beetje bovAfbeeldingsresultaat voor logo mailchimpengemiddeld is, kan het lastig communiceren zijn.


Active Campaign verovert fluks en met gezwinde spoed de Nederlands markt. Ik snap dat de functionaliteiten goed zijn, het ziet er allemaal goed uit, het werkt prima dus ‘Why not?’ Nou ja, voor mij geldt nog steeds: doe mij maar Nederlands zodat ik mijn denkenergie voor de belangrijke dingen kan bewaren en niet mijn hoofd hoef te breken over taalzaken. Ik ben niet lui. Ik ben efficiënt. Denk ik…
Maar voor de tweetaligen onder ons: Active Campaign zou een no brainer moeten zijn. Simpel as that…

Zelf simpel & gratis een booktrailer maken?

Lumen5 is een gratis online software toepassing. Je hoeft er niets voor te kunnen zo makkelijk is het. Beelden kiezen doe je zelf, tekst toevoegen ook. Er zit een muziekbibliotheek bij met rechtenvrije deuntjes. Voor elk wat wils. Voor je het weet maak je elke dag een nieuwe. De gratis versie voldoet. Wil je professionele filmpjes maken? Dan betaal je wat abonnementsgeld per jaar.

Doe het Zelf! Een WordPress- website bouwen is tegenwoordig een fluitje van een cent. Zeker als je aan de hand genomen wordt door een expert zoals The ICTgirl van de Avonturiersclub.
Voor iets meer dan twee tientjes per maand krijg je toegang tot alle online trainingen van de club. Het bouwen van een wordpress website, SEO, emailmarketing en verder alles wat je nodig hebt om een goede business rond je boek te bouwen. De Avonturiersclub opent gemiddeld om de twee maanden haar deuren. Maar als je je inschrijft als VIP krijg je vervroegde toegang plus een heleboel extra’s.

Laten doen…Dat kan ook. Linda Ammerlaan helpt je voor een zacht prijsje aan een goede website. Als VA maakt zij websites en kan ze prima uit de voeten met Autorespond. Handig! Je kunt natuurlijk ook naar een professionele website bouwer gaan, maar dan betaal je het driedubbele en de vraag is of het resultaat veel beter is. Als je de online masterclass over Een goede auteurswebsite bekeken hebt, weet je precies wat er in moet en wat niet.

Mooie pdf bestanden en logo’s maken?

Canva is een gratis online software toepassing. Je hoeft er niets voor te kunnen zo makkelijk is het. Goed vormgegeven posts voor op social media maken, logo’s maken, werkboeken, een eerste hoofdstuk van je boek goed vormgeven als weggever op je website? Snel, makkelijk en duizenden voorbeelden die je kunt bewerken en gebruiken.

Met Tweetdeck kun je naar hartelust Tweets klaar zetten en al je volgers organiseren en monitoren. Heel handig voor de enthousiaste Twitteraar..
Het enige nadeel dat je alleen voor Twitter de boel goed kunt organiseren. Maar misschien is dat wel genoeg..

Met Hootsuite kun je social media accounts prima organiseren. Neem een kijkje en bedenk of je deze nodig hebt. Hootsuite kost geld. En met Recurpost kom je misschien ook al een eind als je niet meer dan 3 social media accounts hebt die je gebruikt.

Recurpost is de krachtpatser onder de gratis varianten. Simpel doch doeltreffend. Tot aan 3 accounts gratis te gebruiken. Het overwegen waard als je een starter bent.

Ik ben verliefd op Edgar. Meet Edgar. Zelden zo’n wonderschone internetomgeving gezien die gebruiksgemak combineert met functionaliteit. Iedereen die beweert dat deze zaken niet samengaan moet maar eens een kijkje bij Meet Edgar gaan nemen. Meet Edgar is niet goedkoop. Delen met een collega ondernemer kan makkelijk want je kunt tot wel 20 social media accounts invoeren in de meest simpele versie.

Wil je een vrijblijvend gesprek met me om  te kijken of ik je kan helpen? Vul dan het formulier hiernaast in en ik bel je.

Bel me voor een afspraak, ik heb wel wat vragen..

dit veld niet invullen s.v.p.

Denise HulstToolkit voor auteurs